De ce este importanta prezenta online

12 iunie 2017
prezenta online

prezenta online

De astazi incepem sa scriem despre web si prezenta online si despre cum poti face ca prezenta ta online sa devina relevanta si sa-ti aduca beneficii.

Daca esti in stadiul pozelor cu masini si lanturi la gat sau poze cu ipostaze sexy si cu buzele cat mai tuguiate si faci asta pentru a obtine like-uri pe facebook, poate e cazul sa treci la urmatorul nivel si sa vezi cum prezenta ta online te poate ajuta sa castigi bani, sa obtii jobul visurilor mai usor sau sa te promovezi eficient. Asta e urmatorul nivel la care trebuie sa ajungi.

Daca te-ai saturat de jobul anost (din multinationala probabil, dar nu numai) si vrei sa-ti faci o afacere online sau offline ar trebui sa urmaresti acest blog si sa vii la conferintele si workshop-urile noastre pentru ca, in orice afacere noua, zona de web este indispensabila. Daca inveti sa folosesti uneltele web in favoarea ta, afacerea ta va avea mari sanse de succes. Poate nu ai nevoie acum, dar in viitor sigur iti vor folosi toate aceste cunostiinte.

Daca ai un business deja, dar nu prea intelegi cu ce se mananca chestiile asta cu site-uri, cu bloguri si retele sociale sigur blogul asta, conferintele si workshopurile noastre te vor ajuta sa intelegi despre ce e vorba in propozitie, propozitie formulata pe limba ta si, chiar daca nu vrei tu sa te ocupi de zona asta de online te va ajuta sa-ti alegi mai bine colaboratorii.

De ce e importanta prezenta ta online?

Intrebarea e retorita, dar am sa rapsund la ea simplu si pe intelesul tuturor.

  1. Toata lumea e online. Ok, nu chiar toata lumea, dar macar toata lumea relevanta, iar daca acum unii oameni nu sunt online, in urmatorii ani sigur vor fi. Explozia tehnologiei si accesul ieftin la web va face ca toata lumea sa caute informatii si date pe web. Daca vrei sa fii gasit, probabil, aici e locul unde vrei sa fii in viitor.
  2. De tine nu trebuie sa stie doar prientenii tai. Citi prieteni ai in viata reala? 10, 20, 100? Probabil ca mai mult de 20 nu ai. In viata reala ceea ce stii tu sa faci este relevant si de incredere pentru prietenii tai, familia ta, rudele tale si probabil citiva prieteni ai prietenilor. Cam 100 de persoane maxim. Cam astea sunt persoanele care iti acorda incredere si care te vor ajuta sa-ti gasesti un job (daca pot sa te ajute) sau iti vor cumpara/promova produsele sau serviciile in cazul unui business. Daca iti faci un buisiness 100 de clienti inseamna ca vei supravietui, probabil, 6 luni. Daca iti cauti un job 100 de persoane care te pot ajuta (probabil multi dintre ei nu te vor putea ajuta pentru ca nu lucreaza sau nu au legatura cu domeniul tau) nu inseamna mare lucru si, probabil, ca iti vei gasi foarte greu un job apeland doar la ei. Lucrurile se schimba cand e vorba de web: poti avea mii si zeci de mii de prieteni, potentiali clienti care te pot ajuta sau pot deveni clientii tai. O sa vedeti in postarile urmatoare de ce numarul lor si relatia de incredere pe care o transmiti catre ei sunt importante.
  3. E ieftin. Crearea unei identitati online (brand) si promovarea este mult, mult mai ieftina decat promovarea si crearea unui brand offline. Si asta este ceea ce ai nevoie pe termen lung pentru tine si business-ul tau.
  4. E masurabil. Asta e foarte important pentru a vedea care din actiunile tale au rezultat sau nu. Totul in online este masurabil daca stii cum. In viata reala promovarea nu e tot timpul masurabila, iar masurarea actiunilor este scumpa sau extrem de greu de facut in foarte multe cazuri.

Ce trebuie sa faci pentru a avea o prezenta online?

Sunt niste pasi simpli pe care ii voi aborda in articolele urmatoare. Tine alaturi de noi si aboneaza-te la newsletter pentru a vedea noile articole pe masura ce ele apar.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *