De ce blog

13 iunie 2017
Blog

Blog

Eu sunt fanul blogurilor si am sa va explic in continuare de ce. E de inteles, sper, ca prezenta ta online se poate face in mai multe moduri: conturi pe retelele sociale, blog, vlog etc.

Blogul este cel mai pe placul meu din urmatoarele motive:
Este in controlul tau total. Fata de conturile de pe retelele sociale (oricare ar fi aceste retele sociale) unde conturile sunt in controlul tau partial, pe un blog gazduit de tine toate lucrurile care se intampla sunt in controlul tau. Orice se intampla pe blog decizi, de asemenea tu decizi cand, cum si in ce fel, iar toate postarile si informatiile iti apartin tie. Conturile de retele ociale sau vlogul se intampla pe niste platforme care nu sunt ale tale. Tot ce se intampla acolo este in controlul si in proprietatea celor care au retele sociale sau platformele. Cum ar fi sa muncesti 3 ani sa crezi o comunitate pe o retea sociala si apoi contul tau sa fie compromis sau sters din greseala?

Google iubeste blogurile. Google (ma refer aici la motorul de cautare) iubeste textul scris si fotografiile, pentru ca orice motor de cautare functioneaza primordial prin cautari de text sau de imagini (nu numai google ci si bing si yahoo functioneaza la fel). Google nu prea reuseste sa gaseasca ceea ce ai scris tu pe Facebook sau pe Linkedin (ca postare sau ca si comentariu), pentru ca nu i se da acces. De aceea e bine sa scrii pe blog si abia apoi sa postezi pe retelele sociale. In felul asta castigi si indexare in motor de cautare si trafic venit din retelele sociale. Daca faci vlogging e bine sa pui filmele si intr-un blog cu ceva text langa ele, pentru ca vor fi mai bine indexate de motoarele de cautare (adica le va indexa si bing si yahoo, nu numai google care detine youtube).

Comuniatatea creata in jurul blogului e a ta. Asta inseamna ca ai datele lor de conectare si ii poti contacta oricand si folosind mai multe canale. Nu toate retelele sociale iti dau acces la datele celor cu care esti conectat (Facebook nu da acces, Linkedin da acces, Youtube nu da acces etc). Datele celor cu care esti conectat sunt importante pentru ca iti vor aduce bani, daca stii cum sa le folosesti.

Blogul este mai putin dispus atacurilor hackerilor. Oare ce hacker ar depune efort si timp sa iti sparga tie contul amarat de la blog (sau contul meu amarat de blog)? Probabil ca niciunul, dar sunt foarte multi care incearca sa sparga Facebook sau Linkedin. Cu toate ca sunt mai securizate, retelele sociale sunt si mai predispuse atacurilor datorita valorii datelor pe care hackerii le pot extrage de acolo si apoi datorita banilor pe care ii pot obtine prin valorificarea informatiilor.

Blogul are continut dinamic si de aceea e indexat mai bine de motoarele de cautare. Aici comparatia am sa o fac cu un site si nu cu retele sociale pentru ca si blogul si retelele socilae au continut dinamic, asta inseamna ca se modifica cu regularitate (daca scrii si daca esti activ). La un site informatiile nu se actualizeaza ci sunt statice, odata create paginile cu informatiile acestea se modifica foarte rar sau deloc. De aceea, e bine, ca pe langa un site sa aveti si un blog. Actualizarea informatiilor pe blog face ca cititorii taui „sa fie tinuti calzi” mai tot timpul, asta inseamna ca sunt la curent cu ceea ce faci, cu ceea ce postezi si vor sti in permanenta ceea ce le oferi (asa se creaza branding).

Mai sunt si alte aspecte care fac blog-ul o arma redutabile pentru oricine vrea sa fie prezent online si pentru oricine vrea sa fie conectat cu comunitatea lui.

Este recomandat ca sa ii convertiti ca abonati la newsletter pe cei care va urmaresc pe retelele sociale deoarece, asa cum o sa vedeti, e mult mai usor de lucrat cu ei si de segmentat (segmentarea e un termen de marketing, iar pentru cei care nu stiu ar trebui sa citeasca ce scriu pe aici ca sa vada la ce ajuta si cum).

Cam atat pentru a va convinge ca e bine sa va faceti un blog si ca trebuie sa incepeti de azi.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *