Prezenta online – cand trebuie sa o incepi?

18 iunie 2017
prezenta online

prezenta online

Raspunsul la intrebarea „Cand trebuie sa incepi cu prezenta ta online” este asta: acum, in acest moment, nu mai pierde timpul, pentru ca orice minut pierdut e in defavoarea ta. De altfel, faptul ca citesti ce scriu eu aici este semnalul ca ai inceput sa construiesti deja prezenta ta online.

Fiecare dintre noi e intr-o zona de confort. Azi, tu, angajatul dintr-o multinationala esti intr-o zona de confort, zona de confort care este creata automat de catre creierul tau atunci cand lucrurile merg bine si stabil. La fel se intampla cu noi toti, fie ca suntem angajati intr-o multinationala, angajati la stat, mici antreprenori, sau angajati intr-o mica firma de familie.

Atunci cand lucrurile merg bine creierul nostru creaza senzatia de confort si noi ne inchidem acolo. Zona de confort este periculoasa pentru ca nu mai evoluezi, iar stabilitatea este ceva extrem de precar care se poate evapora rapid. Va veni vremea cand va trebui sa iesi din zona de confort fie ca e alegerea ta fie ca nu. Asta e motivul pentru care iti spun ca azi trebuie sa incepi sa construiesti prezenta ta online.

Ce trebuie sa faci?

Toti specialistii in dezvoltare spun ca e recomandat, ca pe langa jobul tau sa ai o a doua activitate careia sa-i dedici 1 ora din timpul zilnic si sa o cresti incet, incet ca back-up pentru perioade mai rele. Si e bine sa faci asta din timp, atunci cand nu ai presiuni financiare sau existentiale, pentru ca atunci cand aceste presiuni vor aparea (si sunt invitabile in timpul vietii unui om) sa poti avea o alternativa.

De ce cu prezenta ta online? Raspunsul e iarasi simplu: e la indemana ta, e ieftin si poti face lucrurile cand vrei si din orice locatie.

Probabil ca esti prezent online pe facebook, pe instagram sau snapchat, probabil ca ai niste oameni acolo care te urmaresc si iti dau mii de like-uri pe pozele in ipostaze sexy, cu lenjeria la vedere, pe poze cu prietenii la betii sau la gratare sau pe poze cu lantul cel nou de aur, masina sau telefonul nou. Daca asta iti aduce bani si un venit lunar e foarte bine, dar eu ma cam indoiesc, sau in foarte putine cazuri, probabil nefericite.

Cum pot sa fac urmatorul pas?

Eu zic ca e cazul sa iesi din zona asta de confort si sa incepi sa-ti creezi o prezenta online care sa te ajute sa ai o alternativa, sa te ajute sa castigi un venit lunar constant sau, de ce nu, sa dezvolti o afacere de succes.

Eu cand discut de prezenta ta online ma refer la a aduce pe acei oameni care rezoneaza cu tine si ideile tale intr-un cadru in care sa ii poti monetiza, adica sa ii convingi sa plateasca pentru serviciile sau ideile tale. Asta se refera la crearea unei comunitati in jurul unei idei, serviciu sau produs pe care tu il creezi sau il promovezi.

As vrea sa te gandesti la chestia cu comunitatea si la ce te ajuta pe tine sau mai bine zis la ce te poate ajuta de acum incolo. Ca sa te ajut am sa-ti spun un business care face miliarde de euro anual, exista de cel putin 2000 de ani si va exista alte mii de ani de acum incolo.

Acest business se bazeaza doar pe o comunitate mare de oameni care crede in niste idei si este unita in jurul acelei idei. Acest business nu este si in FORBES 500, nu apare in statistici dar este cel mai puternic din lume si nu va fi niciodata inchis, mai mult, este ajutat sa traiasca. Acest business e BISERICA, iar singurul lucru care il au este comunitatea si ideile care unesc acei oameni. Cine are comunitatea are puterea si banii, asa se intampla si in politica si in business si in religie. De asta creerea unei comunitati care sa se adune in jurul ideilor tale este cel mai bun lucru pe care il poti face si care te va ajuta toata viata.

Concluzie

Orice companie isi doreste sa aiba comunitati sau angajati lor sa aiba comunitati puternice, macar pentru ca sa le promoveze produsele, orice business evolueaza rapid si sanatos printr-o comunitate.

Deci, daca ai comunitatea ai prioritate la job, vei negocia bani mai multi sau extra bonusuri, firma te va da mai greu afara pentru ca odata cu tine va pierde comunitatea ta, business-ul tau va fi solid pentru ca comunitatea il va sustine. Asta daca comunitatea exista.

Construirea unei comunitati care sa te asculte si sa reactioneze la ideile tale e o chestiune care se construieste in timp, iar mediul online este cea mai propice, mai ieftina si mai rapida cale de a face asta.

DE ASTA PREZENTA TA ONLINE E IMPORTANTA! DE ASTA TREBUIE SA INCEPI DE AZI SA O CONSTRUIESTI.

Si nu trebuie sa uiti ca eu sunt aici sa te ghidez si sa te ajut acolo unde ai nevoie si unde intampini greutati pentru ca am un pic mai multa experienta in asta.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *