Adesoft – rezumat dupa 1 luna

16 iulie 2017
adesoft

adesoft

A trecut 1 luna de cand am deschis acest proiect: noul site Adesoft. De fapt e un blog in care incerc sa va invat cite ceva din ce stiu eu despre internet, prezenta online, promovare si generare de business din online.

Am scris un articol in fiecare zi, iar treaba asta in ia cam 30-35 de minute pe zi. Deci, asa cum va scriam intr-un articol mai vechi prezenta online se poate asigura alocand cel mult 1 ora pe zi pentru aceasta activitate. De fapt, o poti incepe fara probleme ca un hobby caruia sa-i aloci maxim 1 ora pe zi. Regula de baza este sa scrii constant si sa ai subiecte.

Asa cum va spuneam cand m-am apucat de proiect am vazut o oportunitate de business pentru care aveam aproape toate ingredientele. Nu o sa vorbesc despre ingrdiente aici (dar va promit ca o sa abordez problema intr-un articol dedicat pentru ca e un subiect important). Vreau sa fac un scurt rezumat in acest articol ca sa va dati seama despre cum merge un astfel de proiect si sa aveti asteptarile corecte atunci cand intrati in jocul asta.

Care e scopul acestui proiect?

Eu nu va promit ca o sa va cresteri profiturile de 10 ori daca cititi ce scriu aici si daca sunteti alaturi de mine. Va pot promite ca o sa vedeti lucrurile mai clar si o sa fiti pregatiti sa nu mai inghititi toate gogosile pe care le cititi pe internet sau daca acceptati sa le inghititi macar sa o faceti in cunostiinta de cauza.

Scopul meu este sa va deschid orizontul ca sa puteti decide singuri pe ce drum apucati si de ce. Avand in spate cifre si masuratori reale puteti decide mai corect, pentru ca, inainte de toate eu sunt la baza un manager si un antreprenor. Toti managerii si antreprenorii stiu ca e bine sa iei decizii pe baza de date masurate corect si mai putin pe „feeling” si emotie. Nu se poate tot timpul, dar macar cand se poate sa aveti toate ingredientele ca sa puteti face asta.

Deci, dupa aproape 1 luna am 34 de eartiole si 5 ciorne (ciornele sunt viitoare articole). Conform google analitycs am avut 1500 de utilizatori (acum se numesc utilizatori inainte se numeau unici). Conform slimstat am 1847 de vizitatori (adici tot unici) si 3332 de pageviews.

De unde vin utilizatorii?

Cei mai multi vin direct pe site, peste 75%, dupa care vin de pe retele sociale (iar dintre retele sociale sunt facebook, linkedin si google+, linkedin detinand suprematia cu peste 70%). Dupa care vin din referal (asta inseamna alte site-uri care au scris despre ce scriu eu aici sau email), iar ultima categorie sunt din trafic organic de pe google.

Ca sa va faceti o idee, cei din trafic organic de pe google sunt 28 (de fapt astea sunt vizualizari nu utilizatori). Traficul organic si referarurile sunt cam tot pe acolo, 31 de vizualizari venind din refereal, iar 405 din retele sociale, iar din cele 405 aproximativ 330 vin din linkedin.

Ca sa va faceti iarasi o idee legata de cifre am sa va spun ca linkedin este reteaua preferata. O folosesc pentru ca acolo sunt conectat cu peste 21.000 de oameni.

Am folosit pana acum doar instrumente gratuite sau dezvoltate de mine (adica tot gratis), nu am promovat si nu intentionez sa promovez acest blog decat folosind resurse gratuite, dar e posibil ca in anumite cazuri sa folosesc si altfel de instrumente pe care sa le platesc pentru a va furniza voua date reale despre cum se intampla lucrurile pe internet. Pana acum rezultatele sunt promitatoare si voi continua sa va dau date ca sa va conving sa intrati in jocul asta cu blogingul si cu prezenta online.

Cam atat despre asta si o revin cu alte date, probabil in august.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *