Campaniile de email ca mijloc de promovare

17 iulie 2017
campaniile de email

campaniile de email

Campaniile de email reprezinta unul dintre cele mai ieftine si eficiente mijloace de promovare online. E foarte util sa folositi acest mijloc de promovare online pentru ca indeplineste unele din elementele cheie in ceea ce priveste promovarea online.

Asa cum am mai spus si alte articole orice blog care nu e promovat nu exista. Degeaba scrii pe blog, degeaba ai SEO daca nu exista si o altfel de promovare si astepti clientii care vin intamplator pe site sau din SEO.

Caracteristici esentiale campanii de email

Mie imi plac campaniile de email pentru ce indeplinesc caracteristicile esentiale ale unei promovari eficiente:

  1. Sunt ieftine. Campaniile de email sunt cele mai ieftine forme de promovare online. Foarte multi folosesc aceasta forma de promovare foarte des, iar toate celelalte forme de promovare converg catre asta in final.
  2. Este masurabila. Si celelalte forme de promovare online sunt masurabile, dar asta este total in controlul tau (asta daca folosesti softuri instalate la tine pe server, daca folosesti platforme online te pot pacali). Celelalte forme de promovare online sunt, de obicei, in controlul furnizorului (Facebook, Google, furnizorul de servicii profitshare etc.)
  3. Sunt total in controlul tau. Tu decizi cand trimiti, ce trimiti si cui trimiti. Asta este foarte important pentru ca poti crea campanii personalizate pe persoane sau grupe de persoane. Fiecare persoana va primi un mesaj personalizat dedicat lui. In celelalte forme de promovare online nu controlezi tu aceste aspecte ci furnizorul tau.

Cand e recomandat sa folosesc campaniile de email?

Este recomandat sa le folosesti constant si oricand doresti. De altfel, scopul campaniilor platite este, de foarte multe ori, acela de a obtine adresa de email a persoanei pentru a putea sa o intoduci in lista de campanii de email.

Datorita faptului ca e o metoda de promovare ieftina iti permite sa te promovezi permanent. Tot datorita acestui fapt campaniile de email iti permit sa pastrezi in permanenta legatura cu cititorii si clientii tai.

De obicei, campaniile de email sunt automatizate, asta inseamna ca tu trebuie doar sa creezi mesajul sa alegi lista si sa-i dai drumul. Mai departe se ocupa serverul sa trimita un email personalizat catre fiecare client din lista.

Concluzie

Daca ai un site sau un blog este absolut obligatoriu sa incepi sa folosesti campaniile de email ca mijloc de promovare online. Trebuie, inca de cand ai deschis blogul, sa incepi sa colectezi adrese de email si sa iti creezi o baza de date personalizata. Va recomand sa nu cumparati baze de date cu adrese de email ci sa le creati voi, pas cu pas. Este cea mai buna metoda si da rezultate bune pe termen lung.

Eu sunt fanul campaniilor de email dar trebuie sa stiti ca este destul de complicat sa faci campanii de email pentru ca trebuiesc respectate extrem de multe reguli. Trimiterea catre baze de date mari, de zeci de mii de adrese este, de asemenea, o meserie in sine.

Dupa multe incercari nereusite cu diversi furnizori eu mi-am creat propriul soft pentru campanii de email, soft personalizat pe dorintele si nevoile identificate in mai mult de 10 ani de campanii de email. Cred ca prima campanie de email am facut-o in 2005, iar pe atunci lucrurile erau mult, mult mai simple.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *