Ce sunt linkurile rupte

26 iulie 2017
linkuri rupte

linkuri rupte

Intr-unul din articolele trecute am discutat despre importanta linkului in SEO si am zis atunci ca linkul trebuie sa fie citibil si, daca e posibil, sa contina titlul articolului in el, pe langa alte elemente.

E important ca inca de la inceputul crearii blogului sa alegeti cum se vor forma linkurile si care e componenta lor (daca va uitati la linkurile mele, ele contin pe langa titlu si daca publicarii articolului) pentru ca e bine sa nu schimbati configuratia si componenta linkului de-a lungul timpului.

Chiar daca va mutati blogul pe alta gazduire e recomandat sa folositi aceleasi linkuri de la inceput pana la sfarsitul blogului vostru.

Pe masura ce blogul se mareste vor aparea si lunkurile rupte. Likurile rupte sunt acele linkuri care duc catre o pagina inexistenta. Asta inseamna ca utilizatorul va fi suparat si daca e suparat utilizatorul e suparat si SEO.

Cum apar linkurile rupte?

Prima posibilitate de aparitie este ca ati schimbat configuratia linkurilor si toate articolele care fac referire la linkuri catre site-ul vostru nu vor mai functiona si vor parea ca sunt rupte. De fapt asa si sunt nu numai ca vor parea.

Un utilizator care acceseaza un astfel de link va fi dus catre o pagina inxistenta in blogul vostu. la fel se va intampla si cu motorul de cautare, care va fi directionat catre o pagina inexistenta.

Ca sa reparati asta, daca ati schimbat configuratia linkurilor folositi .htaccess ca sa faceti o directionare permenenta de pe vechile linkuri catre noile linkuri (adica de pe vechiul format al linkurilor pe noul format al linkurilor).

A doua posibilitate de aparitie a acestor linkuri rupte este ca linkuri pe care le-ati folosit in articole si care duceau utilizatorii catre alte siteuri sa nu mai fie active (ori siteurile nu mai exista ori au facut o reconfigurare a linkurilor si nu a facut o redirectionare cum va povesteam mai sus).

De asemenea asta creaza o experienta neplacuta utilizatoriu si e rau pentru SEO.

In ambele situatii google penalizeaza si siteul de destinatie si siteul de unde e generat linkul pentru experienta proasta a utilizatorului si asta va duce la ranking mai prost.

Ce e de facut?

Pai daca in primul caz am vazut cum se poate remedia problema in al doilea caz nu mai depinde de voi sa faceti redirectionarea in alt site care nu e al vostru. Intr-o astfel de situatie e recomandat sa scoateti linkurile rupte din site-ul vostru prin stergere sau prin inlocuire cu o alta sursa care sa aiba aceiasi informatie relevanta pentru utilizator.

Daca blogul e foarte mare atunci asta va fi o munca destul de mare ca sa faceti astea, dar exista niste module de wordpress care te ajuta sa identifici linkurile astea si sa remediezi problemele in mod semiautomat sau manual. varianta manuala e cea mai recomandata in astfel de cazuri.

Concluzia este ca din timp in timp e recomandat sa faceti verificari de linkuri rupte in blog si sa remediati problemele. Cu cat mai des faceti asta si cat mai repede remediati problemele cu atat mai bine pentru voi si pentru SEO.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *