Retele sociale – cand postezi pe retele

7 august 2017
retele sociale

retele sociale

Postarea pe retele sociale iti poate aduce trafic si vizibilitate. E vorba mai mult de vizibilitate decat de trafic, pentru ca daca o sa va uitati pe statistici traficul venit de pe retele este foarte mic comparativ cu cel venit din campanii de email.

Probabil ca traficul pe facebook ar fi mai consistent daca nu ar avea algoritmii de afisare, algoritmi care reduc numarul de persoane carora le este afisat mesajul tau in mod organic. Afisarea organica a mesajului inseamna afisarea fara a plati publicitate.

Asta este situatia faceboook unde algoritmii de afisare fac ca mesajul sa fie afisat unui numar foarte mic de persoane. In cazul linkedin unde nu exista astfel de algoritmi (cel putin nu exista o comunicare publica referitor la asta) traficul este de asemenea destul de mic.

Eu ma refer aici doar la facebook si linkedin pentru ca restul retelelor nu par de interes pentru mine cel putin. Instagram e o retea care poate fi accesata doar de pe telefon, iar publicul care o utilizeaza are, in mare majoritate, varsta sub 25 de ani, de aceea nu reprezinta targetul meu si, cel mai probabil, nici al vostru. Probabil ca acest target este mult mai bun pentru anumite industrii asociate cu industria de entertainment.

Twitter este o alta retea sociala care are rezultate extrem de slabe din punctul meu de vedere si cred ca alocarea de resurse pentru dezvoltarea pe aceasta retea este cel putin inutila in Romania pentru cei care vor sa faca business.

Sa revenim la subiectul principal al postului. Se pare ca din statistici, cat si din experienta mea proprie ca cea mai buna perioada de a posta pe linkedin sunt zilele de joi si de vineri. Eu postez de obicei dimineata in jur de ora 10, de obicei in aceste zile (pestru posturile care am pretentii sa aduca vizibilitate mare).

Din niste studii facute de altii (nu de mine personal pentru ca nu aloc resurse de timp prea multe catre facebook) se pare ca si pe facebook aceleasi zile sunt bune pentru postari. Zilele astea sunt bune pentru ca aduc mai multe interactiuni si mai multa vizibilitate decat postarile din alte zile. Postarile pe facebook si in weekend se pare, conform statisticilor, ca aduc vizibilitate si interactiuni mai multe.

Ca si ore si pare ca pe facebook cele mai bune ore sunt cele de la pranz adica 13-14, iar pentru linkedin, din experienta mea, nu prea exista un interval orar cel mai bun, sau inca nu l-am descoperit eu.

Zilele si orele de mai sus au si o explicatie simpla: in acele zile oameni sunt la birou, dar asteapta weekendul, deci sunt mai relaxati si isi aloca mai mult timp de a se uita pe retelele sociale. Orele 13-14 au de asemeena o explicatie prin faptul ca oamenii sunt in pauza de masa. Asa cum vedeti ma refer la populatia activa, cea care munceste, la ceilalti e mai greu sa explici un astfel de comportament.

Mai sunt si alte retele sociale, dar care au impact destul de mic in ceea ce priveste vizibilitatea postarilor: Xing – retea sociala profesioanala ca si linkedin, dar cu impact mic in Romania, de obicei are impact in zona germanica, VKontacte – este o retea sociala pentru Rusia, e numit si facebook-ul rusesc, Google+ – retea sociala dezvoltata de google cu impact in romania mai mult pe zona de SEO, Pinterest – retea sociala pentru fotografii, dar care are impact minim spre deloc in romania ….

Cam asta despre retele si zilele si orele la care sa postezi acolo. Sper ca va ajute aceste articole!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *