Adesoft – la 2 luni de la lansare

14 august 2017
Logo Adesoft

Logo Adesoft

Au trecut 2 luni de cand am lansat proiectul asta si, asa cum am primis, va tin la curent cu evolutia lui. Am lansat, cu ocazia asta, primul program gratuit de mentorat pentru cei care vor sa-si deschida o afacere online: blog sau magazin virtual.

Tot cu ocazia asta am revitalizat un alt proiect la care lucrez zilele astea : Excel Specialist, e un proiect de suflet pe care l-am deschis acum 3 ani, l-am abandonat acum 2 ani, dar a venit momentul sa-l reiau intr-o alta forma.

Hai sa vedem niste cifre, pentru ca ele ne caluzesc pasii.

la momentul actual am 69 de artiole scrise, asta e cel cu numarul 70, sunt 6 ciorne care asteapta se devina articole (ciornele sunt articole viitoare care le notez aici in blog pe masura ce scriu si imi vin idei si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel).

Aproximativ de 1 luna am inceput sa scriu despre promovarea pe internet, incluzand partea de SEO si campanii de email, cu focus mult pe zona de campanii de email pentru ca, in opinia mea, orice fel de promovare online ati alege finalmente tot la campanii de email ajungeti.

In perioda asta am avut pe site aproape 2000 de vizitatori, in crestere fata de luna trecuta, ceea ce e un rezultat bun tinand cont ca toata aceasta perioada a fost perioada de concedii, iar oamenii aloca mai putin timp sa citeasca pe bloguri, restul parametrilor s-au pastrat relativ constanti (adica timpul mediu petrecut pe site, pagini pe sesiune etc).

De unde vin utilizatorii si progreze pe retelele sociale.

Numarul de vizite din retele sociale a fost cam tot pe acolo, a inregistrat o usoara scadere, dar nesemnificativa, aproape 350 de vizite, s-a dublat in schimb numarul de vizite venite din cautari (organic search) de la 25 la 51 de vizite, ceea ce e un bun salt, iar in google dupa anumite cuvinte cheie am reusit sa ajung pe prima pagina.

Ceea ce s-a modificat iarasi este numarul de vizite care vin din linkedin si din facebook. In ultima luna a crescut numarul de vizite care au venit organic din facebook (asta s-a intamplat datorita faptului ca aproape am dublat numarul de urmaritori pe facebook de la 85 la 157, dar acum nu mai pot rimite cereri catre prieteni sa urmareasca site-ul pentru ca facebook m-a blocat) si a scazut numarul de vizite care vin din linkedin, cu toate astea numarul de vizite venit din linkedin este lider absolut pe zona vizite din retele sociale si a mai crescut numarul de vizite din google+ (s-a triplat de la 1 vizita la 3 :)) ). Google+ nu conteaza la numarul de vizite trimise spre site, asa cum probabil ca ati mai auzit in trecut de la mine.

Asa cum va ziceam, la finalul lunii a doua, am lansat un program de mentorat gratuit (si mai urmeaza si alte proiecte pe care le voi lansa in curand) la care te poti inscrie si tu si am revitalizat proiectul Excel Specialist pentru cei care vor sa invete excel.

Cam astea fiind spuse am sa va tin la curent cu evolutia ca sa vedeti cum evolueaza un astfel de proiect, sa cum am spus si acum 1 luna, acest proiect nu mi-a luat in nici o zi mai mult de 1 ora, dar am respectat regula de aur impusa de mine de a scrie zilnic un articol.

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *