Director – de ce am nevoie de blog

16 august 2017
blog

blog

Cred ca a fi director intr-o companie e cel mai misto job, daca iti place sa faci asta. Daca compania e si multinationala e si mai bine. Totusi…..

Tu esti director de firma acum si acum ar trebui sa incepi sa-ti faci un blog, sa incepi sa iti creezi o comunitate, sa incepi sa fii mai putin dependent de sistem. Cred ca am mai spus asta, iar daca nu ati mai auzit-o de la mine, va spun acum: incepe de azi sa iti reduci dependenta de sistem. Tot de azi incpe sa folosesti vizibilitatea companiei ca sa te ajute la prezenta ta online si la crearea unei comunitati.

Stiu cum e sa fii director, am trecut si eu de cateva prin prin asta. Stiu ca iti da un sentiment de implinire si putere si ca ai senzatia cat de valoros si nealocuibil esti pentru firma. Spre deosebire de tine eu mai stiu un lucru: toate chestiile care le ai acum, toti „prietenii” si toate beneficiile sunt pentru ca lucrezi la firma aia mare si ai birou misto. Toate astea nu iti apartin tie ci firmei si toate vor ramane acolo dupa ce vei pleca, poate vei mai folosi, la luni dupa ce ai plecat din firma aia (si sigur o sa folosesti asta), numele tau sociat cu numele firmai la care ai fost. Adica eu sunt X fost director la firma aia mare. Doar cu asta vei ramane daca nu incepi de azi sa iti creezi o prezenta online, iar lumea sa inceapa sa te identifice pe tine X si nu pe X de la firma mare.

Eu am realizat asta cand am inceput proiectul de consultanta logistica si mi-a luat ani sa schimb asta, dar acum e bine, lumea ma identifica cu Robert – tipul ala care se ocupa de logistica, am scapat de numele unei firme, chiar dacaa cum lucrez cu firme mari, inca.

E benefic pentru tine sa incepi sa faci pasul asta acum, iar un blog este o chestie extrem de simpla si usoara (daca nu ti se pare usoara te ajut eu) care te ajuta sa iti construiesti propria prezenta online, propria cumunitate care sa te urmareasca si sa fie alaturi de tine si, care atunci cand ai nevoie, sa faci un boost si sa cumpere serviciile sau produsele tale. Mai devreme sau mai tarziu asta se va intampla, sa stii, tot ce trebuie sa faci este sa te pregatesti din timp si momentul oportun este acum cund esti director la firma aia mare si cand poti folosi si vizibilitatea firmei ca sa iti creezi propria prezenta online.

Ca fiu si mai convingator as vrea sa te uti un pic in jurul tau si sa-mi spui daca stii cum se numeste firma lui Jon Maxwell sai firma lui Brian Tracy? Oamenii astia nu se identifica cu Coca Cola , Pepsi sau cine stie ce mare producator de automobile cu toate ca, in mod cert, au lucrat cu ei. Poate ar trebui sa faci si tu o schimbare si sa incepi de azi sa-ti construiesti prezenta online. Asta e parte din dezvoltarea ta personala.

Acum imi mai aduc aminte de o chestie: de ce nu accepti toate conexiunile care ti se cer pe Linkedin? La un moment dat vei avea nevoie de oamenii de acolo, e doar o chestiune de timp, dar sigur se va intampla.

Daca nu te-am convins inca ar fi bine sa vii la conferinta pe care am sa o organizez in septembrie si acolo sigur am sa te conving.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *