De ce cumpara oamenii produse sau servicii

13 septembrie 2017
cumpara

cumpara

Astazi vreau sa va vorbesc in articolul asta depsre un subiect interesant: de ce cumpara oamenii? Subiectul este cu atat mai interesant cu cat exista destul de multe articole pe internet care va dau tot felul de motive pentru care oamenii fac cumparaturi.

Daca o sa cititi pe internet sau prin alte surse o sa vedeti ca oamenii cumpara pentru ca au nevoie. Da, asa este, sunt anumite produse si servicii pe care oamenii le cumpara de nevoie, dar mai sunt si alte produse si servcii pe care nu le cumpara de nevoie, iar acestea sunt de obicei mai multe decat cele pe care oamenii le cumpara din nevoie.

Care sunt motivele pentru care cumpara oamenii?

Oamenii achizitioneaza anumite produse si servicii, asa cum am vazut mai sus datorita faptului ca au nevoie,iar asta se rezuma de obicei la nevoile de baza: hrana, sanatate, comunicare (dar aici nu toate produsele sau serviciile).

Oamenii mai achizitioneaza produse sau servicii pentru ca li se creaza o nevoie. O nevoie pe care ei nu o aveausi sau pe care nu o constientizau, dar care le-a fost creata sau trezita. Asa s-a intamplat cu tabetele si telefonale lansate de Steve Jobs (produsele apple in general). Din film o sa intelegeti de ce asta a fost o nevoie creata.

Unii mai spun ca oamenii cumpara daca le dai garantii. Da, ase e, garantiile probabil ca vor convinge citiva oameni. Ce trebuie sa retii insa este ca oamenii nu achizitioneaza garantii.

Astea nu sunt insa lucrurile care ii fac pe oameni sa cumpere primordial. Motivele pentru care omamenii cumpara (din punctulmeu de vedere) sunt altele si sunt legate mai degraba de starile cumparatorului decat de nevoile lui.

 

Concluzie

Nu vreau sa lungesc mai mult decat e cazul aceast articol, dar daca vrei sa afli care sunt motivele primordiale pentru care oamenii cumpara trebuie sa vezi filmul care urmeaza. In film iti dau exemple de produse pe care oamenii le cumpara, dar decare nu au nevoie si de produse pe care le cumpara dar pentru care nu au garantii.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *