Lectii esentiale de web – prima lectie

9 martie 2018

O sa incep de azi sa va vorbesc despre niste lectii esentiale despre web. Lectiile astea esentiale sunt niste aspecte ale prezentei tale web de la care ar fi bine sa nu te abati, cel putin din punctul meu de vedere.

Prima astfel de lectie o sa ti-o spun azi, iar ea suna cam asa…momentan, pana la noi ordine tu, cel care vrei sa vinzi online si sa te faci cunoscut aici trebuie sa iti aduci aminte ca inca, in spatele unui ecran de computer este un OM.

Asta este prima lectie esentiala si de la ea pleaca tot. Tehnologia si prezenta online ne face sa uitam ca noi vrem sa vorbim cu oameni si ca asta, computerul sau telefonul, e doar un instrument prin care noi facem asta. E greu insa, pentru foarte multi, sa realizeze si sa se comporte in fata ecranului atunci cand scriu ceva, fac un video sau vind ceva ca dincolo de ecran el se adreseaza unui om, sau cel putin asa ar vrea.

Idea principala de la care trebuie sa pleci este ca e bine sa te comporti, in fata ecranului de calculator, la fel cum te-ai comporta daca ai sta fata in fata cu omul caruia vrei sa i te adesezi. Daca pierzi asta din vedere vei pierde foarte multe lucruri si te vei pierde tu in noianul de informatii care vine ca un tavalug catre tine.

Zilele trecute am fost la o conferinta si acolo mi-am dat seama cat de multe informatii trebuie sa filtreze un om care intra acum in lumea asta a webului pentru prima data, e ca si cum ar invata sa mearga pentru prima data, dar fara parinti si fara linistea pe care o aveai atunci cand erai copil si invatai asta. In lumea asta noua nu mai e nimeni care sa te ghideze sa inveti sa mergi, iar daca nu esti atent iti poti rupe picioarele.

E bine sa folosesti ceea ce ai invatat pana acum, si anume sa relationezi cu oamenii, chiar daca modul de relationare se schimba si se va mai shimba, nu va mai fi la fel de direct cum era atunci cand te intalneai fata in fata, foloseste aceleasi metode si tehnici pe care deja le stapanesti (ai invatat asta foarte multi ani si e pacat sa renunti la invataturile astea). Asta te face pe tine unic si asta ma face pe mine unic si asta este prima chestie esentiala pe care trebuie sa o pastram.

Deci, prima lectie este sa nu uiti niciodata ca dincolo de ecranul computerului este un om care iti citeste articolele sau iti cumpara produsele si relationeaza cu el ca si cum ai relationa in viata reala. Sau incearca sa faci asta folosind instrumentele noi, dar nu schimba asta.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *