SEO si linkurile

SEO si linkurile
SEO si linkurile

Afacerile pe internet inseamna atragerea de trafic, trafic care apoi sa fie convertit in cumparatori. Atragerea de trafic pe blogul sau siteul vostru trebuie sa fie una dintre principalele voastre preocupari. Nu am un grad de prioritizare a acestei preocupari pe langa celelalte doua: crearea de continut si convertirea in cumparatori.

De altfel cred ca nici nu trebuiesc prioritizate intr-un fel anume ci trebuie alocat timp egal pentru toate 3.

Importanta linkurilor

In SEO sunt foarte importante titlurile si linkurile si ar fi recomandat ca acele cuvinte cheie care le definiti pentru articolul respectiv sa fie in titlu si si link.

Pentru a putea face asta linkul trebuie sa fi human readable, adica sa fie format dintr-o sintaxa citibila de catre un om. De exemplu: http://adesoft.ro/2017/07/18/seo-si-linkurile/, asta este o sintaxa citibila de catre un om.

Va spun asta pentru ca foarte multe softuri nu genereaza astfel de sintaxe citibile de catre om ci genereaza ceva de genul: http://adesoft.ro/?idart=132&category=tehnic . O astfel de sintaxa nu este placuta pentru SEO si va fi depunctata. E recomandat ca o astfel de sintaxa sa fie schimbata in cea exemplificata anterior.

Cum schimbam sintaxa ca sa fie ok pentur SEO?

Dac aveti wordpress instalat, wordpress face asta in mod automat, trebuie doar sa intrati in setari ->Legaturi permanente, iar de acolo sa bifati varianta care va place. E bine sa bifati una care are numele articolului in link.

Daca nu aveti wordpress modificarea sintaxei linkului se face folosind fisierul .htaccess, fisier care il gasiti in radacina blogului sau siteului.

Deci, pentru asta trebuie sa folositi un client de FTP si sa va conectati in cont si sa accesati fisierul .htaccess.

.htaccess este un fisier special, asa ca aveti grija ce anume faceti pe acolo, pentru ca el poate fi folosit si sa blocati acesul la anumite fisiere sau directoare si sa le blocati prin parola sau va poate restrictiona accesul la intrul site.

Concluzie

E bine si recomandat sa aveti un link human readable si sa aveti numele articolului in link, iar in numele articolului e recomandat sa aveti cuvintele cheie.

Daca sintaxa linkului nu e corecta e bine sa o schimbati folosind fisierul .htaccess. Daca nu stiti sa folositi acest fisier, si, cel mai probabil, nu veti sti, apelati la specialisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *