Campanii de email prin Amazon SES

15 noiembrie 2017

Orice business online are nevoie de promovare, iar unul din canalele principale de promovare este sa faci campanii de email prin Amazon SES.

Amazon SES este un serviciu de livrare si receptionare de email in cloud dezvoltat de Amazon. El vine sa suplineasca partial sau total serverul vostru de email si puteti redirectiona niste fluxuri de email prin serverele Amazon.

Intrebarea logica este: de ce as face asta, de ce as livra prin Amazon SES?

Raspunsul poate fi formulat prin mai multe raspunsuri care sunt toate corecte si care ar trebui sa te convinga sa folosesti serviciul:

– Este ieftin. Intr-un clasament al metodelor de a trimite campanii de email, din punctul meu de vedere, Amazon SES este pe locul 2 dupa trimiterea prin serverul propriu de email. Trimiterea de campanii de email marketing prin serverul propriu de email si prin Amazon SES presupune sa ai un soft specializat care sa trimita emailurile, in cazul serverului propriu asta fiind singurul cost (plecand de la premiza ca ai deja o baza de date). Trimiterea efectiva de emailuri nu te costa nimic prin serverul propriu. Trimiterea prin Amazoz SES are costuri suplimentare, in afara de softul de trimitere, aceste costuri fiind proportionale cu numarul de emailuri trimise. Amzon taxeaza 1 dolar pe fiecare 10.000 de emailuri trimise. Orice alta solutie (gen mailchimp) este mult mai scumpa decat Amazon SES;

– poti trimite cantitati mari de emailuri rapid. Asta e un avantaj fata de serverul propriu. Din momentul in care iti faci cont poti trimite citeva zeci de mii de emailuri pe zi prin Amazon SES. Nu acelasi lucru se poate intampla prin serverul tau de email, iar pana sa poti trimite cateva zeci de mii de emailuri pe zi prin serverul prorpiu vor trece probabil cateva luni bune. In cel mai bun caz, prin serverul propriu vei putea trimite 2000-3000 de emailuri pe zi in primele luni.

– iti pastrezi IP-urile curate. Trimiterea de emailuri prin serverul propriu are riscul de a compromite ip-urile, adica inclusiv emailurile care nu fac parte din campanii sa intre in spam. Chiar daca folosesti un software profesional gen Emailer, in mod cert te vei confrunta cu problema asta mai devreme sau mai tarziu.

– are implmenetate toate regulile de bune practici referitoare la trimiterea de emailuri si face parte din aliante care le fac IP-urile de incredere;

Nu e asa simplu sa setezi softwareul sa trimita campanii de email prin Amazon SES, mai ales daca esti incepator, dar asta e o problema rezolvabila pentru ca puteti apleca la mine pentru setarile aferente, asta daca softul pe care il aveti permite timiterea de emailuri prin Amazon SES (in mod normal ar trebui sa permita).

Ca sa va faceti o idee, eu prin serverul prorpiu puteam trimite aprox 10.000 de emailuri pe zi pe mai multe domenii. Mutarea pe Amazon SES m-a facut instant sa pot trimite 100.000 de emailuri pe zi, emailuri care se duc la destinatie, iar asta e un avantaj imens in anumite perioade in care vrei sa promovezi produse sau servicii intr-o perioada scurta de timp.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *