Atentie la temele de wordpress

Daca ti-ai instalat wordpress si vrei sa iti pui o tema misto ai de unde alege. Ai de la wordpress si de la altii, desigur. Unii traiesc din asta, sunt creatori de teme si fac milioane de dolari din asta.

Cum?

E foarte simplu: ei fac o tema pe bani si dau acces la tema aia si gratis. Ideea e ca la un moement dat ei vor ca tu sa platesti pentru tema aia, nu sa o tii asa ca nemernicul fara bani. Cum te pot forta sa faci asta?

Sunt 2 metode:

  • varianta pe bani are mai multe facilitati, facilitati care de obicei nu iti folosesc. Adica ceea ce ai in varianta gratis e suficient. Probabil ca nu vei trece niciodata la varianta pe bani daca e asa si vei fi un utilizator pe care ei nu il monetizeaza.
  • a doua varianta, mai miseleasca, este ca dupa un anumit timp tema iti modifica ceva la wordpress. De obicei o functie pe care se bazeaza toata functionarea wordpress sau mare parte din ea. Functia asta va fi modificata astfel incat sa nu iti strice site-ul, dar nici sa nu maii poata fi folosit. Cum? Simplu: la anumite articole nu iti afiseaza continutul de exemplu, adica iti afiseaza doar titlul. Si face asta din cand in cand, adica odata il fiseaza odata nu, asa ca nu te poti prinde si dai vina pe wordpress.

La altele articole sau pagini iti afiseaza tot fara probleme. Daca ai backup si ai facut back-up deja cu functia respectiva modificata la fel va face si dupa backup. Problema e ca tu nu prea te prinzi decat cand e prea tarziu si cand google incepe sa-ti penalizeze site-ul. Din cauza asta vvei incepe sa ai o gramada de probleme carora nu le stii cauza..

Singura varianta este sa reinstalezi wp pe curat si sa restaurezi baza de date. Asta probabil ca vei face dupa ce iti dai seama ca o functie a fost corupta si nu stii care si ca sa o gasesti iti ia o gramada de timp.

Marsav procedeu, dar asa fac unii bani. Si fac multi bani. Asa ca, atunci cand iti alegi o tema ai grija ce tema iti alegi pentru ca o sa ai probleme mare daca tema nu e ok. Chestia e ca nu iti poti da seama de asta de la inceput. Eu am patit-o cu 2 astfel de teme si cu un plugin. Si la alea (la plugin) e aceiasi situatie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *