Ce faci cand google modifica algoritmii SEO

Astazi stateam de vorba cu cineva care imi spunea ca in martie s-au modificat algoritmii SEO. Si, persoana repectiva imi spunea ca anumite site-uri care erau pe primul loc in Google au cazut pe pagina 3. Asa direct si fara nici un drept de apel.

Cand auzi o astfel de chestie zici: wow ce nasol! Pai si eu ce fac acum? Reactia normala ar fi sa te apuci din nou sa faci optimizari SEO ca sa ajungi din nou pe prima pagina si apoi pe primul loc. Orice om normal, care nu are cine stie ce cunoastinte de baza despre internet si algoritmii SEO ar gandi asa.

Eu va spun ca e gresit! E gresit pentru ca astfel algoritmii SEO detecteaza ca acel site sau el articol e facut pentru a aparea primul in google. Din punctul meu de vedere Google face astfel de modificari de algortimi din cand in cand pentru a depista astfel de siteuri. Atita timp cat articolul acela a fost scris pentru oameni, e unic si aduce beneficii celor care il citesc (adica ei il apreciaza) google nu va depuncta la nici o modificare de algoritmi un astfel de articol sau site. O sa te intrebi cum stie google ca un om apreciaza un articol. Basic google masoara cat timp ii ia unui om sa citeasca acel articol. Apoi masoara cat a stat omul ala pe pagina. Daca timpul de stat pe pagina este aprozimativ egal cu cel in care google a masurat ca un om ar citi articolul inseamna ca omul a apreciat articolul.

Deci daca cineva vine si va spune dupa o schimbare de algortimi SEO ca e cazul sa va refaca SEO la acel articol refuzati asta. E clar ca google a detectat ca acel articol e scris special petru SEO si din cauza asta il depuncteaza. E gresit modul in care e scris articolul sau modul in care utilizatorul interpreteaza asta.

Intorceti-va la elementele de baza si revizuiti articolul astfel incat sa fie scris pentru utilizator nu pentru SEO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *