Cum faci ca datele tale sa nu mai fie prelucrate de Google Analytics

Google analytics este instalat pe foarte multe siteuri. E folosit pentru a putea culege datele utilizatorilor si comportamentului utilizatorilor in acel site. Asta face Google Analitycs fara ca proprietarul site-ului sa stie cu adevarat ce date trage Google de acolo.

Pentru a-i convinge pe utilizatorii de site-uri sa implementeze Google Analytics, Google le ofera proprietarilor de site-uri statistici extrem de avansate. Daca esti proprietar de site si vrei sa vezi cine intra pe site, de unde, ce face in site, cat sta, de unde e, ce sex are, etc, atunci poti avea asemenea statistici prin intermediul Google.

Totusi, probabil ca sunt anumiti utilizatori care nu doresc ca Google sa le ia datele. Google a dezvoltat un tool care permite utilizatorilor sa spuna Google ca nu doresc sa fie prelucrati de Analytics. Au dezvoltat acest tool datorita reglementarilor GDPR. Tool-ul asta functioneaza pe google Chrome, nu am vazut un ad-on pentru safari sau pentru Edge. Daca utilizati astfel de browsere probabil ca nu puteti bloca ca datele sa fie prelucrate de catre google.

Daca vreti sa descarcati acest tool o puteti face de aici: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-opt-out/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh?hl=en

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *