Prestashop mesaj de eroare module.php

De curand am ajutat un client sa-si rezolve o problema cu un mesaj de eroare in prestashop (prestashop mesaj eroare), mai precis in modulul de module, adica module.php. Mesajul de eroare era ceva de genul „…../module.php(1242)”. V-am dat doar asta pentru ca asta e important. Ceea ce e in paranteza reprezinta linia de cod la care si-a luat eroarea.

Cum se manifesta eroarea?

Nu il lasa sa mai intre in zonade module din adminsitrare si afisa un mesaj de erare mai lung. Trebuie sa retineti ca prestashop verifica daca odulele au cod php. Asta inseamna ca modulele care nu au cod php genereaza aceasta eroare. Aceasta eroare este generata chiar daca modulul are cod php, dar are in ace cod instructiuni care nu sunt recunoscute de actuala versiune de php. Ca sa intelegeti mai bine daca pe server aveti versiune mai mare de php >7 de exemplu, iar modul are functii sau instructiuni care nu mai sunt recunoscute de varianta de php atunci il interpreteaza ca nefiind cod php. De aici eroarea si blocarea accesului la module. Ideal era ca Prestashop sa ofere mai multe informatii legate de modulul in care a gasit problema si unde a gasit-o pentur ca se poate inhiba acea functie sau se poate inlocui. Din pacte nu oferea aceste informatii.

Cum s-a rezolvat problema?

A facut downgrade la o versiune de php mai mica, adica 5. …. si totul a inceput sa functioneze normal. Downgrade-ul se poate face d epe server cu ajutorul cleor de la gazduire sau nu in functie de ce gazduire aveti. De obicei cei de la gazduire va duc la cea mai recenta versiune stabila de php din considerente de securitate si functionalitati noi. Termen de rezolvare 30-40 de minute (au mai fost niste pasi intermediari incercand sa-mi dau seama ce modul facea probleme, etc…)

Ce faceti daca aveti si voi probleme?

E simplu: ma puteti suna pe mine si sa va ajut. Aveti datele de contact a rubrica de contact. Eu sunt programator php de peste 10 ani si fac propriile mele softuri. Am webwms.ro (un soft pentru gestiunea depozitelor de care e foarte posibil sa ai nevoie in viitor) sau digital-restaurant.ro (o platofrma care diitalizeaza complet restaurantele). Daca vreti sa vedeti tot ce am facut panaa cum puteti sa va uitati in sectiunea softuri de pe site.

Deci, daca aveti nevoie de ajutor ma puteti contacta la telfon sau imi dati un email cu mesajul prestashop mesaj eroare si cu eroarea si incerc va ajut cu placere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *