Audiocast – platforma gratuita podcast

Audiocast.ro este o platforma gratuita podcast in care iti poti gazdui podcastul. Daca nu stii ce e acela un podcast am sa-ti explic eu in acest articol si am sa-ti explic, de asemeenea, cum fucntioneaza platforma audiocast.ro.

Ce e acela un podcast

Un podcast este un fisiser audio in format mp3 sau ogg sau orice alt format audio prin care tu transmiti informatii audio catre auditorii tai. Pentru a putea ajunge la auditorii tai podcastul trebuie sa fie postat undeva online. Sunt mai multe platforme care gazduiesc astfel de fisiere, dar foarte multe dintre ele nu sunt gratuite sau au variante gratuite limitate.

Limitarea consta intr-un numar limitat de zile de gratuitate sau un spatiu de stocare limitat pe care il poti utiliza gratuit. La expirare trebuie sa platesti. Audiocast.ro nu are astfel de limitari, de aceea e prima platforma gratuita romaneasca.

Care e avantajul unui podcast

Un podcast are mai multe avantaje. In primul rand poate fi downloadat pe telefon si sa-l asculti cand vrei tu, asta daca nu vrei sa-l asculti direct pe platforma. Fiind un fisier doar audio ocupa putin spatiu pe telefon sau computer ceea ce e un alt avantaj. Il poti asculta pe orice fel de device si poti face asta oriunde crezi tu ca iti e la indemana.

Pentru creatorii de continut podcastul are avantajul ca e mai usor de creat decat un video, asta pentru ca ai nevoie de aparatura mai ieftina si de mai putin timp consumat la inregistrare si editare. Nu ai nevoie de computere performante pentru a edita un podcast sau de echipamente scumpe.

Bugetul pentru a incepe sa faci podcast este mult mai mic decat cel necesar pentru a face vlogging.

Cum functioneaza platforma audiocast.ro

Pe platforma iti creezi cont si odata depasit acest pas esti gata sa postezi primul podcast. Postasturile pot fi incarcate direct prin interfata platformei incarcand fisierul audio in formatele acceptate. Aici exista o limitare de 50M pe fiecare fisier incarcat. In cazul asta fisierul va fi stocat pe serverul nostru.

Daca nu doresti ca fisierul sa fie stocat pe serverul nostru poti sa-l stochezi oriunde in alta parte si poti pune in platforma audiocast un link catre acest fisier audio. In felul asta ai libertatea de a stoca fisierele tale oriunde in online. Exista un dezavantaj daca afaci asta, auditorii vor face mai multi pasi pentru a putea descarca fisierul pe deviceurile lor.

Nu ramane decat sa sharuiesti podcasturile publicate pe audiocasrt catre auditorii tai de pe reteleele sociale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *