Ce alternative ai la pechetul Microsoft Office

Microsoft Office este cel mai raspnadit pachet de programe software pentru birou. Dar, din pacate nu este gratuit, iar detinerea fara licenta este ilegala. In articolul asta as vrea sa va prezint o alternativa viabila la acest pachet.

Alternativa viabila la pachetul Microsoft Office

Pentru companiile mari e o problema in a schimba pachetul de softuri de birou. Ma refer aici la pachetul Microsoft Office care contine: Word, Excel, Powerpoint si multe altele. Asta pentru ca oamenii s-au obisnuit sa foloseasca aceste pachete si e greu sa faci schimbare in toata firma. Cu toate astea o astfel de schimbar iti salveaza foarte multi bani.

Pentru comapniile mici cu un numar mic de angajati schimbarea nu e foarte grea. Asta pentru ca oamenii se obisnuiesc mai usor si sunt mai flexibili si pot fi ajutati (invatati si ghidati) in a face trecere. O alternativa viabila si foarte buna la pachetul Microsoft Office este Libre Office. Diferentele sunt nesemnificative si pachetul Libre Office este gratuit. Cineva care a lucrat cu MSOffice va putea face trecerea usor la Libre Office.

Totusi, daca sunteti o companie mica si nu vreti sa treceti pe varianta Libre Office exista si o variant gratuita de pachet MSOffice. Are functionalitati limitate, dar sunt suficiente pentru o munca nromala de birou.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va creati un cont pe outlook.com si acolo aveti online (in cloud) o varianta gratuita simplificata de MSOffice cu care va puteti face treaba.

Concluzie

Costurile cu sistemele informatice si cu echipamentele aferente sunt costuri mari pentru orice companie. Dar pentru companiile mici astea pot fi o povara apasatoare. De aceea e bine sa utilizati la inceput variante alternative gratuite. Asta va va scadea costurile si va va obisnui oamenii sa lucreze cu aceste variante pe viitor.

Astfel de solutii si altele destepte de reducere te putem ajuta sa le implementezi la tine in companie daca achizitionezi unul din abonamentele noastre de suport si mentenanta IT: https://adesoft.ro/suport-si-mentenanta-it/

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum sa faci reduceri in criza la departamentul IT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *