Automatizari electronice – sistem monitorizare temperatura si senzor monitorizare temperatura

De curand am intrat si pe zona asta, zona de automatizari electronice si am creat un sitem de monitorizare tmeperatura. Am conbinat 2 tehnologii pentru a putea face vizibile datele si comanda automatizarilor in pagini web. Nu e ceva nou, adica nu am inventat apa calda, dar e ceva util si extrem de facil pentru voi.

Cum functioneaza aceste automatizari electronice

La aceste automatizari sunt implicate mai multe componente. Una dintre componente e cea software, adica interfata web. aceasta componenta controleaza si comanda componentele electronice. iar aceste componente electronice pot fi senzori sau elemente de comanda a altor dipozitive.

Pentru inceput am dezvoltat un sistem de monitorizare temperatura si umiditate pentru depozite sau zone cu temperatura controlata. Practic, un dispotiv electornic conceput e noi masoara temepratura si umiditatea dintr-o locatie. Aceste date sunt preluate (transmise de senzori) de catre un server web, iar acest server face posibila vizualizarea datelor.

Acest sistem monitorizare temperatura si umiditate care are in componenta urmatoarele:

  • senzor temperatura i umiditate. Pot fi unul sau mai multi senzori in ssitem
  • server
  • soft monitorizare tmeperatura. Softul centralizeaza datele de la senzori si permite setarea de alerte.

Mai multe detalii puteti vedea aia: Senzor si sistem de monitorizare temperatura

De fapt, existeta serverului, creaza posibiliati nelimitate in ceea ce priveste controlul datelor. Softul permite sa poti seta alerte, sa poti extinde sitemul pentru a controla pompe, ventilatoare, centrale termice etc. Sau sisteme de irigatii si de umidificare, de exemplu. iar astfel de chestii sunt foarte utile in agricultura.

Urmatorul pas a fost sa facem un termostat rezidential care sa controleze pornirea unei centrale si a unei pompe de recirculare. Si totul pe baza unor algortimi inteligenti care transforma acest termostat intr-unul smart. Poti vedea aici cam ce a reuzltat:

De asemenea, daca vrei sa vezi sistemul de monitorizare temperatura poti face asta aici: SmartTerm

Comentarii

  1. […] Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Automatizari electronice – sistem monitorizare temperatura si senzor monitorizare temperatura […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *