Automatizari electronice cu tehnologie web

De curand am intrat si pe zona asta, zona de automatizari electronice cu tehnologie web. Am conbinat 2 tehnologii pentru a putea face vizibile datele si comanda automatizarilor in pagini web. Nu e ceva nou, adica nu am inventat apa calda, dar e ceva util si extrem de facil pentru voi.

Cum functioneaza aceste automatizari electronice

La aceste automatizari sunt implicate mai multe componente. Una dintre componente e cea software, adica interfata web. aceasta componenta controleaza si comanda componentele electronice. iar aceste componente electronice pot fi senzori sau elemente de comanda a altor dipozitive.

Pentru inceput am dezvoltat un sistem de monitorizare temperatura si umiditate pentru depozite sau zone cu temperatura controlata. Practic, un dispotiv electornic conceput e noi masoara temepratura si umiditatea dintr-o locatie. Aceste date sunt preluate (transmise de senzori) de catre un server web, iar acest server face posibila vizualizarea datelor.

De fapt, existeta serverului, creaza posibiliati nelimitate in ceea ce priveste controlul datelor. Softul permite sa poti seta alerte, sa poti extinde sitemul pentru a controla pompe, ventilatoare, centrale termice etc. Sau sisteme de irigatii si de umidificare, de exemplu. iar astfel de chestii sunt foarte utile in agricultura.

Urmatorul pas a fost sa facem un termostat rezidential care sa contorleze pornirea unei centrale si a unei pompe de recirculare. Si totul pe baza unor algortimi inteligenti care transforma acest termostat intr-unul smart. Poti vedea aici cam ce a reuzltat:

Se asmenea, daca vrei sa vezi sitemul de monitorizare tempertura poti face asta aici: SmartTerm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *