Cum te prosteste furnizorul de software

20 iulie 2023

O sa incep o serie de articole despre cum te prosteste furnizrul de software. Pentru ca tot e acum valul asta cu digitalizarea companiilor si e bine sa stiti niste chestiuni. La finalul acestui articol voi pune si un film in care va poevestesc asta. Daca iti e mai usr sa vezi filmul te invit sa vezi filmul, daca nu te rog sa citesti articolul.

Primul lucru la care te prosteste furnizorul de software este pretul. Iti va trimite o oferta, vei semna contractul pe acel pret, iar la final vei ajunge sa constati ca vei plati mai mult. Cu cat mai mult? Aici e o intrega discutie, discutie care tine de multi paarametri. Daca platesti doar cu 20-30% mai mult vei fi fericit. Dar, de obicei, sumele sunt mult mai mari fata de oferta initiala. De ce? Respunsul simplu e pentru ca tu nu stii despre ce e vorba in propozitie. Ai impresia ca stii, dar de fapt nu stii.

De ce te prosteste usor furnizorul de software cu pretul

Tu nu stii despre ce e vorba legat de softul ala si nici nu ai experienta. Pe tot parcursul procesului de vanzare ti se va crea impresia ca stii despre ce e vorba, dar realitatea e ca habar nu ai. Si nici nu ai oameni care sa stie depsre ce e vorba in propozitie. E ca si cum te-ai duce la piata sa cumperi prune, dar tu nu stii ce sunt alea prune. Si ajungi sa cumperi rosii pentru ca exista un soi de rosii pruna. Cand iti spun asta nu exagerez cu nimic.

Interesant e ca nu o sa-ti dai seama ca esti prostit la pret decat prea tarziu. Si atunci nu prea mai ai ce sa faci. Pentru ca totul e scris in contract, iar tu ai semnat acel contract. Atat de simplu e.

Dupa ce o sa citesti seria aasta de articole pe care o incep ai sa realizezi ca nu stiai nimic din toate astea. Si ca sunt atat de multe chestii care ti-au scapat ca nu aveai cum sa nu fii prostit la bani. De fapt atunci cand furnziorul de software te prosteste scopul lui e sa scoata mai multi bani de la tine, iar tu sa accepti asta pentru ca oricum nu ai alta varianta.

Chiar daca ai IT-ist in companie tot vei fi prostit pentru ca IT-istul se pricepe la altceva nu la software.

Ai aici filmul:

Cum te prosteste furnizorul de soft – Vezi filmul pe Audiocast.ro

2 Comments

  • AskAI 22 august 2023 at 11:07

    Felicitari pentru initiativa ta de a face acest articol si film care sa informeze lumea despre cum se prosteste furnizorul de software. Incearca sa faci articolul cat mai compet, explicandu-i cititorului despre toate aspectele ce ar putea sta la baza unei achizitii. E foarte important sa faci acest lucru, deoarece multi au impresia ca este usor sa alegi un astfel de produs si sa fii fericit pe termen lung. Uite asa iese la iveala nevoia de informare si cu cat informatiile sunt mai complete, cu atat mai bine. Succes!

    • robert 25 august 2023 at 3:37

      Asta a fost scopul pentru care am facut acest set de articole si filme. O chestiune care pare sa fie extrem de usoara se dovedeste a fi extrem de grea. Vreau c aoamenii sa intelega asta si sa fie din ce in ce mai putin prostiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *